Panoramatické okno aj väčšia energetická nezávislosť. To je Ecocapsule NextGen

29. 5. 2023

Panoramatické okno aj väčšia energetická nezávislosť. To je Ecocapsule NextGen

Slovenská spoločnosť navrhujúca a vyrábajúca energeticky sebestačné mikrodomy Ecocapsule predstavuje ich novú vylepšenú generáciu s názvom Ecocapsule NextGen. Na základe spätnej väzby používateľov budú do druhej verzie integrované nové technologické a dizajnérske prvky.

Vďaka nim budú mikrojednotky ešte viac energeticky nezávislé, jednoduchšie servisovateľné a zväčší sa aj samotný úložný priestor v interiéri. Dlhodobou víziou Ecocapsule je poskytnúť používateľom komfort udržateľného bývania – využívaním solárnej a veternej energie a to takmer z akéhokoľvek miesta na svete.

Sme nadšení, že Ecocapsule zaujala množstvo zákazníkov a vďaka ich spätnej väzbe máme možnosť pracovať na vylepšenej generácii a držať tak krok pred konkurenciou. Najmarkantnejšou zmenou v dizajne produktu bude osadenie veľkého panoramatického okna, vďaka čomu bude človek ešte bližšie k prírode,“ predstavuje novú verziu spoluzakladateľ Ecocapsule, architekt Tomáš Žáček.

Zaujíma vás ako sa stať spolumajiteľom tejto inovatívnej spoločnosti?
Investujte s očakávaným výnosom 30+% p.a.

Niekoľko funkčných vylepšení

Prvá séria mobilného mikrodomu poháňaného solárnou a veternou energiou s originálnym dizajnom prejde niekoľkými zmenami. „Veľkou pridanou hodnotou, ktorú plánujeme, bude aj rozšírenie plochy solárov, čo bude viesť ešte k väčšej možnosti Ecocapsule byť sebestačnou jednotkou bez potreby napájania na sieť,“ dodáva CEO spoločnosti Nadežda Barňáková.

V rámci konceptuálnej fázy vývoja novej generácie tím navrhol vylepšenia aj v rámci systémov. Tie sa premiestnili z interiéru do samostatných priestorov, čím bude možné zabezpečiť ľahkú dostupnosť pre servis. Nová generácia bude tiež disponovať zväčšeným úložným priestorom pre používateľov o minimálne 500 litrov.

Samotná dĺžka produktu sa zväčší o pol metra bez zníženia možnosti jeho mobility. Vďaka vyňatiu vodného systému a  batérie z podlahy sa zvýši podchodná výška, takže aj v najnižších bodoch zakrivenia bude používateľsky pohodlnejšia.

Vďaka zmenám v konštrukcii a možnosti montovať jednotlivé technologické celky nezávislejšie od seba bude spoločnosť Ecocapsule schopná maximálne optimalizovať výrobný proces. Zmeny budú viesť aj k možnosti zvýšenia kapacity výroby z 2 na 8 kusov mesačne.

Podpora investičnej skupiny Crowdberry a plány do budúcna

Spoločnosť aj vďaka unikátnemu konceptu a originálnemu technologickému riešeniu zo Slovenska podporuje v raste aj naša investičná platforma Crowdberry.

Prostredníctvom nej má Ecocapsule rozbehnutú novú investičnú kampaň, ktorej kapitál bude použitý na vývoj Ecocapsule NextGen. Cieľová investícia 2 milióny eur okrem dizajnových zmien zabezpečí vývoj a modernizáciu technických funkcií produktu, rovnako tak prevádzkové a personálne kapacity spoločnosti pre prienik novej generácie Ecocapsule NextGen na zahraničné trhy.

Zaujíma vás ako do Ecocapsule investovať a spoluvlastniť tento unikátny produkt?
Viac o investičnej príležitosti

Po dokončení vývoja NextGen spoločnosť plánuje spustiť jej sériovú výrobu približne v polovici roku 2024. Rezervovať svoju Ecocapsule si záujemcovia môžu už teraz. Ďalším krokom spoločnosti bude získanie strategického investičného partnera v oblasti inovácií, výroby alebo distribúcie s cieľom  zabezpečiť globálny rozvoj firmy v najbližších rokoch.

O spoločnosti Ecocapsule

Slovenská spoločnosť Ecocapsule, založená v roku 2015, navrhuje a vyrába energeticky sebestačný, dizajnový, mobilný mikrodom s rovnakým názvom. Je vybavený solárnymi panelmi a veternou turbínou. Navyše je schopný zbierať dažďovú vodu, ako aj filtrovať vodu z prírodných zdrojov, čo ho robí nezávislým od inžinierskych sietí. Ľuďom tak umožňuje prežiť mimo civilizácie takmer kdekoľvek na svete.

Ecocapsule sa dá použiť ako dom, karavan, houseboat, hotel, výskumná stanica, mobilná kancelária atď  Do roku 2022 sa vypredala pilotná séria Ecocapsule. Najviac zákazníkov prišlo z krajín ako Japonsko, USA, Švajčiarsko, regiónov ako Karibik a západná Európa.

Medzi klientmi, ktorí si objednali Ecocapsule, bola aj hollywoodská herečka Susan Sarandon, ktorá ju používa na svojom pozemku v Kostarike. Veľký záujem bol aj z hospitality segmentu, kde si Ecocapsule kúpili podnikatelia na prenájom.