Crowdberry získalo 1,5 mil. eur investíciu na ďalší rozvoj a pripravuje sa na európsku reguláciu

Start-upSMEReal Estate

25. 10. 2021

Crowdberry získalo 1,5 mil. eur investíciu na ďalší rozvoj a pripravuje sa na európsku reguláciu

Na začiatku októbra 2021 sme získali investíciu v objeme 1,5 milióna eur na ďalší rozvoj Crowdberry a prípravu na otvorenie trhu. Naším zámerom je vďaka tejto investícii rozširovať možnosti financovania pre české a slovenské firmy a nehnuteľnosti a zároveň poskytnúť investorom rôzne príležitosti, ako zhodnotiť svoj kapitál. Do Crowdberry se rozhodlo investovať 29 českých a slovenských súkromných investorov.

„Záujem investorov byť súčasťou Crowdberry dvojnásobne prevýšil naše očakávania. Po piatich rokoch našej práce tak dostávame silný mandát na potvrdenie našej misie v rozvoji univerzálnej platformy pre priame financovanie dynamických firiem a nehnuteľností. Pre nás partnerov je to zároveň záväzok pokračovať vo vytváraní hodnoty firiem, ktoré vďaka kapitálu od investorov platformy Crowdberry a našich investičných fondov prispievajú k formovaniu spoločnosti.“ Dano Gašpar, managing partner Crowdberry.

Rastový kapitál pre 39 firiem

Súkromní investori prostredníctvom investičnej platformy Crowdberry poskytli v posledných šiestich rokoch kapitál v objeme vyše 30 miliónov eur na rast 19 českých a slovenských firiem. Medzi nimi sú dnes už známe firmy ako GymBeam, Footshop, Boataround, Isadore Apparel, Ecocapsule, MultiplexDX, Glycanostics či Sensoneo, ale aj projekty v oblasti nehnuteľností, ako moderné centrum pre alzheimerikov a seniorov Dúbravská oáza alebo distribučné centrá a retail park developera KLM.

Ďalších 11 miliónov eur bolo investovaných do 20  inovatívnych slovenských startupov prostredníctvom investičného fondu Crowdberry v správe CB Investment Management. Tento rok uviedlo Crowdberry fond kvalifikovaných investorov CB Property Investors, zameraný na investície do nehnuteľností.

Nové európske pravidlá (ECSP)

V Crowdberry sa aktuálne pripravujeme na zavedenie harmonizovaných pravidiel pre platformy kolektívneho financovania (tzv. ECSP regulácia) v Európe. Získanie cezhraničnej licencie ECSP umožní ďalší rozvoj online platformy, rozšíriť investičné nástroje a zlepšiť dostupnosť rastového kapitálu pre české a slovenské firmy.

Investíciu zodpovedne využijeme predovšetkým na prehĺbenie digitalizácie priameho vstupu do firiem a nehnuteľností, a s tým súvisiaci vývoj našej online platformy s dôrazom na manažment investícií “pred a po“ ich uzavretí. Jadrom aktivít tiež bude zavedenie nových pravidiel, ktoré k nám zo Západnej Európy prinesú pevné miesto pre tento spôsob zhodnocovania lokálneho kapitálu a financovania rastu dynamických firiem,“ uzatvára Dano Gašpar.