Chceme vybudovať silnú regionálnu pozíciu, DNA ERA odpovedá na otázky potenciálnych investorov

7. 9. 2022

Chceme vybudovať silnú regionálnu pozíciu, DNA ERA odpovedá na otázky potenciálnych investorov

Pokiaľ stále váhate, či indikovať svoj záujem do investičnej príležitosti DNA ERA, máme pre vás informácie, ktoré vám môžu pomôcť s rozhodovaním. Prečítajte si odpovede tímu DNA ERA a Crowdberry na reálne otázky od ostatných investorov. V tejto chvíli na našej platforme chýba necelých 25 % z cieľovej sumy, takže s rozhodnutím príliš dlho neváhajte.

Čo sa v článku dozviete:

  • Prečo sa DNA ERA sústredí na región strednej a východnej Európy.
  • Akú má firma marketingovú stratégiu a prečo je dôležitá osveta.
  • Ktorí partneri by boli pre DNA ERA zaujímaví v prípade exitu
Koľko „features“ analyzujete teraz a koľko ich budete identifikovať za 5 rokov?

Jakub Šiška, DNA ERA (JŠ): Pod „feature“ môžeme rozumieť jednotlivé výsledky, napr. hladina vitamínu D je jedna „feature“. V najbližších mesiacoch budeme pridávať desiatky nových features. Nedá sa do nekonečna pridávať nové výsledky, ale pretože výskum je ešte stále prebiehajúci, nové veci budú ešte dlho pribúdať.

Michaela Šišková, DNA ERA (MŠ): Sledujeme 650 tis. miest v rámci DNA. V súčasnej dobe ich analyzujeme len niekoľko tisíc z nich, takže máme ešte ďalších 5 rokov čo dodávať.

Aká je kapacita v počte testov a ako rýchlo prídu výsledky?

JŠ: Kapacitný problém z hľadiska algoritmu neexistuje. Z hľadiska laboratória je kapacita rádovo desiatky tisíc testov týždenne a tu ešte nenapĺňame. Výsledky chodia obvykle do 3–4 týždňov, garantujeme 5 týždňov.

Staňte sa spolumajiteľmi DNA ERA
Zistiť viac
Ste závislí na jednom laboratóriu?

MŠ: Už v minulosti sme rokovali s viacerými laboratóriami a pokiaľ by bolo treba, dokážeme pomerne rýchlo zmeniť laboratórium, kde sa vzorky spracovávajú.

Je laboratórium akreditované? Prečo dáta laboratórium maže?

Michaela Šišková, DNA ERA (MŠ): Áno, laboratórium, ktoré spracováva dáta, je certifikované a akreditované. Vyjednali sme si v obchodných podmienkach, aby dáta po nejakom čase mazali. Bolo to aj kvôli tomu, že sme dostávali množstvo otázok na bezpečnosť dát od našich zákazníkov. Takže laboratórium súhlasilo, že dáta po pár týždňoch zmaže a dáta tak budú len v našom výhradnom vlastníctve.

Čo je potrebné, aby ste expandovali do Nemecka?

MŠ: Chceli sme začať naším regiónom a potom ísť skôr na východ. Pred vojnou sme riešili aj spoluprácu na Ukrajine. Je jasné, že Ukrajinci budú v najbližších rokoch riešiť iné veci a otázka expanzie je na stole. Zatiaľ nemáme analýzu konkurencie na Západe, takže neviem na otázku odpovedať.

JŠ: Staviame aj na regionálnej a jazykovej blízkosti. Naša stratégia bola od začiatku ísť týmto smerom a vybudovať v regióne silnú pozíciu.

Akú máte marketingovú stratégiu?

Dominik Illek, DNA ERA: Konkurencia tu je, ale 80 % našich zákazníkov o niekom inom ani neuvažuje, pretože sa o téme DNA analýzy dozvedia od nás po prvýkrát. Vzali sme na seba obrovskú úlohu osvety. Tá je v komunikácii často náročná, ale vyzerá to, že účinná. Stratégia je tak postavená na kvalitnom obsahu, aby ľudia cítili, že sme lokálni, transparentní a záleží nám na dátach.

Aké spoločnosti môžu DNA ERA kúpiť v prípade exitu?

Jakub Bachratý, Crowdberry: Môžu to byť profesionálne investičné fondy, dokážem si predstaviť aj farmaceutické spoločnosti, ktoré vďaka anonymizovanému poskytnutiu dát na vedecké účely budú môcť ďalej skúmať DNA alebo vyvíjať nové liečivá.

Máte ďalšie otázky? Kontaktujte investičného manažéra Jakuba Bachratého. Kontakty nájdete priamo v detaile investičnej príležitosti DNA ERA.