Isadore Apparel bratov Velitsovcov získal 2,1 mil. eur investíciu v ďalšom investičnom kole

29. 3. 2022

Isadore Apparel bratov Velitsovcov získal 2,1 mil. eur investíciu v ďalšom investičnom kole

Spoločnosť Isadore Apparel, ktorú založili bývalí profesionálni cyklisti Peter a Martin Velitsovci, je opäť bližšie k cieľu stať sa významným globálnym hráčom. V poradí už druhé investičné kolo bolo na našej  investičnej platforme uzavreté v rekordnom čase. Investori reagovali nielen na potenciál trhu, na ktorom značka pôsobí, ale najmä dosiahnuté výsledky. Uplynulý rok značka ukončila s takmer 4 mil. eur tržbami (medziročný rast o 36 %), počet novo-registrovaných zákazníkov navýšila o tretinu a získala prestížnu Euro Effie Awards za reklamu nasadenú počas Tour de France.

Prvotná investícia, ktorá bola Isadore Apparel poskytnutá investormi Crowdberry v marci 2020, pomohla spoločnosti realizovať predajnú a marketingovú stratégiu prevažne v DACH regióne. Naštartovala rast nových zákazníkov a umožnila úspešne etablovať značku na medzinárodných trhoch už v začiatkoch pandémie. Odvtedy spoločnosť zdvojnásobila tržby, má registrovaných zákazníkov z 80 krajín a značka Isadore Apparel je zastúpená na 5 kontinentoch.

Pod podnikateľský úspech bratov Velitsovcov, ktorí do biznisu preniesli rokmi nadobudnuté skúsenosti a vlastnosti z profesionálnej športovej dráhy (najmä cieľavedomosť, pokoru, ale aj disciplínu a zameranie na výsledky), sa podpísalo aj zrýchlenie celého cyklistického odvetvia. To bolo rozhodujúce i v novej investičnej kampani. Zapojenie lokálneho kapitálu od súkromných investorov, z ktorých mnohí značku aktívne podporujú aj ako jej ambasádori, pomáha akcelerovať rast domácej firmy na medzinárodnej úrovni. Výroba dresov a cyklistických doplnkov, ktoré putujú do celého sveta, je primárne sústredená na Slovensku – v závode Makyta Púchov s dlhoročnou tradíciou.

Zámerom novej investície je upevniť pozíciu značky najmä na západoeurópskych trhoch a pripraviť spoločnosť na vstup zahraničného investora z odvetvia, ktorý by spoločnosti pomohol s expanziou na zámorské a ázijské trhy.

„Našich investorov presvedčil pokrok spoločnosti za necelé dva roky, množstvo nových zákazníkov a efektívne využitie prvotne získaných finančných prostriedkov. To sa odrazilo v rekordne rýchlej reakcii investorov. Do mesiaca od zverejnenia  informácie o spustení kampane sme získali 2,1 mil. eur od približne 125 investorov, medzi ktorými sú aj investori z Nemecka či Holandska. Možnosť podieľať sa na investícii využili aj investori  z 1. kola, ktorí zdvojnásobili svoj podiel vo firme,” približuje Natália Jašková, investičná manažérka Crowdberry.

„Do mesiaca od zverejnenia  informácie o spustení kampane sme získali 2,1 mil. eur od približne 125 investorov.”

Cieľom zakladateľov je stať sa jednou z vedúcich značiek v odvetví a presiahnuť 10 miliónov eur (253 mil. CZK) tržieb do dvoch rokov. „Chceme dostať Isadore na úroveň rozpoznateľnej značky v Európe. To znamená, že každý európsky cyklista, keď bude pri kúpe nového dresu zvažovať aj Isadore. Potom veríme, že naše hodnoty, príbeh a samozrejme produkt presvedčia o kúpe,“ hovorí Peter Velits, spoluzakladateľ Isadore Apparel.

„Isadore je značka so silným príbehom a vynikajúcou odozvou od zákazníkov. Ponúka kvalitné funkčné produkty s nadčasovým dizajnom. Udržateľnosť pre nich nie je iba fráza a kreativity majú na rozdávanie. Isadore má už dnes veľmi dobrú medzinárodnú vizibilitu, no jej potenciál je len na začiatku. Nás teší, že sme umožnili našim investorom byť súčasťou úspešného podnikania bratov Velitsovcov,” dodáva Natália Jašková z Crowdberry.