Na Slovensko prichádza špecializovaný online katalóg tenisiek FlexDog, za ktorým je aj Footshop

SME

21. 6. 2021

Na Slovensko prichádza špecializovaný online katalóg tenisiek FlexDog, za ktorým je aj Footshop

Po úspešnom spustení katalógu FlexDog v Českej republike v marci, prichádza tento špecializovaný online katalóg tenisiek aj na Slovensko. Projekt vznikol aj vďaka 4 miliónovej investícii pre Footshop od investorov z platformy Crowdberry. Funguje ako pokročilý vyhľadávač tenisiek vybraných značiek a v súčasnosti obsahuje 6-tisíc produktov. Jeho cieľom je spojiť širokú teniskovú komunitu a do roku 2023 chce byť aktívny na 10 trhoch. 

Český startup FlexDog spustil svoju digitálnu platformu zhruba pred tromi mesiacmi so 4 000 produktmi. Aktuálne ich má v ponuke cez 6 000, rozdelených do niekoľkých kategórií. Katalóg sa okrem iného zameriava aj na limitované edície a sezónnu ponuku obľúbených značiek. Chod celej platformy má na starosti štvorčlenný tím - Jakub Mandát, Petr Fišer, Patrik Tomášik a Daniel Klíma, so skúsenosťami z firiem ako Rohlík, Košík, Ušetřeno.cz alebo Queens. 

V najbližšom období sa chce FlexDog sústrediť primárne na rozvoj samotnej platformy. Na konci roku by už mal fungovať v 5 jazykových mutáciách. „Dlhodobou víziou FlexDogu je spojiť teniskovú komunitu s relevantnými predajcami z celej Európy a umožniť im nájsť na jednom mieste to najlepšie zo sveta sneakers. Do roku 2023 chceme byť aktívni na 10 svetových trhoch. Vstup na slovenský trh vnímame ako neoddeliteľnú súčasť našej rastovej stratégie. Z pohľadu návštevnosti by sme na slovenskej verzii webu radi dosiahli zhruba jeden milión návštevníkov do konca roku,” hovorí Jakub Mandát, ktorý projekt vedie.

Inovatívny prístup a potenciál FlexDogu zaujal aj najrýchlejšie rastúceho predajcu lifestylových tenisiek a streetwear módy v strednej a východnej Európe – Footshop, ktorý je do FlexDog zapojený čisto v úlohe investora. Od začiatku fungujú oddelene a majú aj samostatné tímy. FlexDog však môže čerpať zo skúseností zakladateľa Footshopu Petra Hajdučka. „Vo Footshope veríme v technologické inovácie. FlexDog je stávka na veľmi zaujímavý globálny projekt a skvelý tím. Chceme sa venovať projektom, ktoré spája IT, prémiový produkt a budovanie silnej značky. To všetko vo FlexDogu vidíme,” vysvetľuje Peter Hajduček. 

FlexDog v súčasnosti spolupracuje s viac než 20 partnermi, medzi ktorými nechýbajú špecializovaní retaileri ako The Streets, Queens, Sneakerstudio a ďalší. Nedávno sa katalóg rozšíril aj o kategóriu tzv. resale a ponuku sekundárneho trhu od obchodníkov ako Sneaker Gallery, Section, StockX či Klekt, ktorí v Európe zaznamenávajú významný vzostup. Sme radi, že tu vzniká projekt, ktorý má za cieľ pomôcť všetkým predajcom tenisiek a pre ktorého je kvalita a kurátorovaný výber sneakers na prvom mieste. Zákazník si tak vďaka FlexDogu môže vybrať na jednom mieste z toho najlepšieho, čo je na trhu aktuálne dostupné. A o to viac si vážime, že sme boli prizvaní ako jeden z prvých partnerov do štartu celého projektu,” hovorí Radim Stezka z The Streets.

Názov FlexDog vychádza z anglických slov “to flex” (predvádzať sa, dávať na odiv) a dog (okrem označenia psa ide aj o slangové označenie pre najbližších ľudí v partii – podobne ako bro alebo dude). FlexDog je určený predovšetkým zákazníkom, ktorým nie je úplne jedno, aké tenisky obúvajú a zároveň hľadajú jednoduchý nástroj na vyhľadávanie obľúbených modelov. Starostlivo vyberá nielen samotné obchody, ale aj konkrétne produkty. Cieľom je osloviť zákazníkov unikátnym katalógom dostupných tenisiek prostredníctvom digitálnej platformy, kde sa veľmi rýchlo zorientujú a na jednom mieste overia cenu a dostupnosť viacerých e-shopov. 

Viac o FlexDogu na: www.flexdog.cz/o-nas-sk