✨ Slovenská sporiteľňa vstúpila do Crowdberry ako akcionár

Prvá tranža investície pre DNA ERA podpísaná. Kampaň pokračuje.

20. 6. 2022

Prvá tranža investície pre DNA ERA podpísaná. Kampaň pokračuje.

Slovenský biotechnologický startup DNA ERA si vybudoval v pomerne krátkom čase etablovanú pozíciu v oblasti genetickej analýzy a testovania DNA na českom a slovenskom trhu. Spoločnosť pokračuje v rozbehnutej expanzii na nové trhy a chystá inovácie v rámci svojho portfólia produktov a služieb, na čo plánuje využiť práve kapitál od Crowdberry investorov. Prvá tranža investície, ktorej cieľová čiastka predstavuje 1 milión eur, bola podpísaná začiatkom júna. Participoval na nej aj investičný fond CB Investment Management.

Spoločnosť DNA ERA sa zameriava sa na priamu genetickú analýzu DNA pomocou vlastného softvéru a interaktívnej aplikácie na interpretáciu dát. Vďaka tomu dokáže odhaliť predispozície k ochoreniam, genetickým rizikám alebo zistiť športový potenciál. Po prvotnej investícií vo výške 250-tisíc eur z investičného fondu CB Growth ONE v roku 2020 sa spoločnosti podarilo úspešne vstúpiť na český trh a uviesť nové produkty a služby. Rok 2021 ukončila s obratom vo výške 684-tisíc eur a medziročným rastom tržieb o viac ako 700 %.

V pozitívnom trende spoločnosť DNA ERA pokračuje aj tento rok. V marci t.r. spustila v spolupráci s našou platformou investičnú kampaň s cieľom získať kapitál na realizáciu rastovej stratégie. „Kapitál v podobe novej investície je pre nás odrazovým mostíkom na ceste k rozšíreniu nášho produktového portfólia. Okrem toho sa vďaka podpore investorov z platformy Crowdberry zameriame na ponuku nových testov a moderného personalizovaného prístupu k prevencii a zdraviu. Ešte v tomto roku plánujeme vstúpiť na nový trh a ponúknuť DNA testy v lokálnom jazyku a s lokálnou podporou aj v Poľsku,” hovorí CEO a zakladateľka spoločnosti, Michaela Šišková. 

Potenciál tejto časti biotechnologického odvetvia potvrdzuje aj hodnota globálneho trhu v oblasti genetického testovania, ktorá dosiahla 7 miliárd eur v roku 2021. Očakáva sa, že do roku 2030 porastie ročne v priemere o 7,6 % a dosiahne takmer 14 miliárd eur (zdroj: Globenewswire).  Na Slovensku je DNA ERA priekopníkom v tejto oblasti a jej obchodný ako aj vedecký potenciál oceňuje aj jej odborný garant Pavol Čekan:

„Pre biotechnologický ekosystém na Slovensku je veľmi dôležité, že tu máme firmy ako je DNA ERA. Popri MultiplexDX a Glycanostics je to ďalší príklad firmy, ktorá dosahuje úspechy nielen na poli vedy, ale aj v oblasti podnikania.“

Pandémia ukázala, že zdravotnícke kapacity majú svoje limity a práve riešenia, aké ľuďom sprístupňuje DNA ERA, môžu priniesť spoločnosti dôležitý posun. Potvrdzuje to aj signifikantný rast predajov DNA ERA testov dosiahnutý v roku 2021. „Vďaka novej investícii bude môcť DNA ERA pokračovať v expanzii a rozširovaní portfólia produktov a služieb. Investori využili príležitosť pridať sa k firme v rannej rastovej fáze s kvalitným tímom zakladateľov, čo im môže priniesť vyššie zhodnotenie v prípade potenciálneho exitu,” Jakub Bachratý, investičný manažér Crowdberry.

Od začiatku spustenia investičnej kampane sa podarilo za necelé 3 mesiace prekročiť polovicu cieľovej čiastky, pričom prvá tranža investície v hodnote 400-tisíc eur už bola podpísaná. Investíciu od Crowdberry investorov s cieľovou sumou 1 milión eur chce spoločnosť využiť na rozšírenie produktového portfólia a pokračovanie v expanzii na rýchlo rastúcom trhu.

Možnosť vstúpiť investične do spoločnosti DNA ERA a podieľať sa na jej ďalšom raste je pre českých a slovenských investorov stále otvorená.

Viac o investičnej príležitosti:
Detail