Prvá tranža investície pre DNA ERA podpísaná. Kampaň pokračuje.

20. 6. 2022

Prvá tranža investície pre DNA ERA podpísaná. Kampaň pokračuje.

Slovenský biotechnologický startup DNA ERA si vybudoval v pomerne krátkom čase etablovanú pozíciu v oblasti genetickej analýzy a testovania DNA na českom a slovenskom trhu. Spoločnosť pokračuje v rozbehnutej expanzii na nové trhy a chystá inovácie v rámci svojho portfólia produktov a služieb, na čo plánuje využiť práve kapitál od Crowdberry investorov. Prvá tranža investície, ktorej cieľová čiastka predstavuje 1 milión eur, bola podpísaná začiatkom júna. Participoval na nej aj investičný fond CB Investment Management.

Spoločnosť DNA ERA sa zameriava sa na priamu genetickú analýzu DNA pomocou vlastného softvéru a interaktívnej aplikácie na interpretáciu dát. Vďaka tomu dokáže odhaliť predispozície k ochoreniam, genetickým rizikám alebo zistiť športový potenciál. Po prvotnej investícií vo výške 250-tisíc eur z investičného fondu CB Growth ONE v roku 2020 sa spoločnosti podarilo úspešne vstúpiť na český trh a uviesť nové produkty a služby. Rok 2021 ukončila s obratom vo výške 684-tisíc eur a medziročným rastom tržieb o viac ako 700 %.

V pozitívnom trende spoločnosť DNA ERA pokračuje aj tento rok. V marci t.r. spustila v spolupráci s našou platformou investičnú kampaň s cieľom získať kapitál na realizáciu rastovej stratégie. „Kapitál v podobe novej investície je pre nás odrazovým mostíkom na ceste k rozšíreniu nášho produktového portfólia. Okrem toho sa vďaka podpore investorov z platformy Crowdberry zameriame na ponuku nových testov a moderného personalizovaného prístupu k prevencii a zdraviu. Ešte v tomto roku plánujeme vstúpiť na nový trh a ponúknuť DNA testy v lokálnom jazyku a s lokálnou podporou aj v Poľsku,” hovorí CEO a zakladateľka spoločnosti, Michaela Šišková. 

Potenciál tejto časti biotechnologického odvetvia potvrdzuje aj hodnota globálneho trhu v oblasti genetického testovania, ktorá dosiahla 7 miliárd eur v roku 2021. Očakáva sa, že do roku 2030 porastie ročne v priemere o 7,6 % a dosiahne takmer 14 miliárd eur (zdroj: Globenewswire).  Na Slovensku je DNA ERA priekopníkom v tejto oblasti a jej obchodný ako aj vedecký potenciál oceňuje aj jej odborný garant Pavol Čekan:

„Pre biotechnologický ekosystém na Slovensku je veľmi dôležité, že tu máme firmy ako je DNA ERA. Popri MultiplexDX a Glycanostics je to ďalší príklad firmy, ktorá dosahuje úspechy nielen na poli vedy, ale aj v oblasti podnikania.“

Pandémia ukázala, že zdravotnícke kapacity majú svoje limity a práve riešenia, aké ľuďom sprístupňuje DNA ERA, môžu priniesť spoločnosti dôležitý posun. Potvrdzuje to aj signifikantný rast predajov DNA ERA testov dosiahnutý v roku 2021. „Vďaka novej investícii bude môcť DNA ERA pokračovať v expanzii a rozširovaní portfólia produktov a služieb. Investori využili príležitosť pridať sa k firme v rannej rastovej fáze s kvalitným tímom zakladateľov, čo im môže priniesť vyššie zhodnotenie v prípade potenciálneho exitu,” Jakub Bachratý, investičný manažér Crowdberry.

Od začiatku spustenia investičnej kampane sa podarilo za necelé 3 mesiace prekročiť polovicu cieľovej čiastky, pričom prvá tranža investície v hodnote 400-tisíc eur už bola podpísaná. Investíciu od Crowdberry investorov s cieľovou sumou 1 milión eur chce spoločnosť využiť na rozšírenie produktového portfólia a pokračovanie v expanzii na rýchlo rastúcom trhu.

Možnosť vstúpiť investične do spoločnosti DNA ERA a podieľať sa na jej ďalšom raste je pre českých a slovenských investorov stále otvorená.

Viac o investičnej príležitosti:
Detail