SeniorHouse-Dúbravská oáza získal na Crowdberry 1,65 milióna eur a oficiálne otvoril svoje brány

Real Estate

23. 5. 2019

SeniorHouse-Dúbravská oáza získal na Crowdberry 1,65 milióna eur a oficiálne otvoril svoje brány

Dúbravská oáza vznikla v komplexe niekdajšieho pionierskeho tábora, neskôr hotela a rekreačno-vzdelávacieho centra. Opustené a chátrajúce budovy v prostredí lesov Dúbravskej Hlavice prešli rozsiahlou rekonštrukciou. Vzniklo tu moderné zariadenie s kapacitou 61 lôžok v Zariadení pre seniorov, 54 v Zariadení opatrovateľskej služby, 10 v Dennom stacionári a 37 v Špecializovanom zariadení Alzheimer centre. O seniorov sa bude starať takmer 100-členný tím odborníkov.

"Naše zariadenie je určené nielen pre klientov vyžadujúcich celoročný pobyt, ale privítame aj klientov na krátkodobé pobyty napríklad po operáciách alebo na rehabilitačné pobyty. Ponúkame aj denný stacionár, ktorý môže slúžiť ako prevencia pred izoláciou, na aktívne strávenie voľného času a zároveň ako dohľad nad liečebným režimom počas dňa.", hovorí Jaroslav Jakubčík, riaditeľ neziskovej organizácie Dúbravskej oázy a dopĺňa: "Zameriavame sa predovšetkým na podporu vitality, kvality života a sebarealizácie. Preto okrem iného ponúkame rôzne druhy arteterapií a ergoterapií. Máme vlastnú keramickú dielňu, knižnicu s počítačmi a internetom, spoločenskú sálu s kinom, záhradu s grilom i vysvätenú kaplnku."

Rekonštrukcia komplexu a rozbeh prevádzky si vyžiadali investície vo výške takmer 7 mil. Eur, ktoré projektu poskytli poľský investičný fond Credit Value Investments (CVI) a súkromní investori prostredníctvom slovenskej investičnej platformy Crowdberry. Táto kolektívna forma financovania sociálneho zariadenia je unikátom nielen na Slovensku ale aj v Európskom priestore.

"Z pohľadu financovania je projekt unikátny. Je to vôbec prvýkrát nielen na Slovensku, ale v Európe, čo sa na realitný projekt a naviac sociálneho zariadenia "vyzbierali" súkromní investori prostredníctvom crowd-investičnej platformy. My sme projekt pripravili a uviedli preto, že sme presvedčení o potrebe podobných zariadení na trhu a vidíme jeho dlhodobý potenciál. Som rád, že sme boli úspešní a zariadenie je dnešným dňom aj slávnostne otvorené.", vysvetľuje Daniel Gašpar, managing partner Crowdberry.