Štedrá podpora pre expanziu Sensoneo vo výške viac ako 6 miliónov eur aj vďaka Crowdberry investorom

24. 7. 2023

Štedrá podpora pre expanziu Sensoneo vo výške viac ako 6 miliónov eur aj vďaka Crowdberry investorom

Slovenská tech firma Sensoneo nedávno získala veľkorysú investíciu série A vo výške 6,2 milióna eur. Investíciu oznámila podnikateľská delegácia v Taipei na Taiwane. Crowdberry investori spolu s ďalšími inštitucionálnymi investormi, ako sú Taiwania Capital, EIC Fund a Venture to Future Fund, pomohli financovať expanziu a rast Sensonea na globálnom trhu.

Sensoneo sa špecializuje na inovatívne riešenia v oblasti správy odpadu, a to najmä vďaka svojim monitorovacím a analytickým systémom. Ich technologické riešenia majú globálny význam a prispievajú k udržateľnosti a efektívnosti odpadového hospodárstva.

Okrem pôsobenia na Slovensku sa Sensoneo môže taktiež pochváliť svojou medzinárodnou pôsobnosťou - aktívne pôsobia napríklad v Madride a majú na starosti správu zálohových systémov v štyroch krajinách ako je Malta, Rumunsko či Slovinsko. Okrem toho Sensoneo disponuje širokou sieťou viac ako 40-tich certifikovaných predajných implementačných partnerov, vďaka ktorým získava štátnych aj komerčných klientov prevažne na trhoch USA, Európy a Stredného východu.

Podľa vyjadrení samotného Sensoneo je posledná investícia vo výške viac ako 6 miliónov EUR potvrdením ich rastu v APAC regióne, ktorý považujú za jeden z kľúčových trhov. Navyše, tento rok Sensoneo plánuje otvoriť na Taiwane pobočku, čo im umožní prinášať smart riešenia odpadového hospodárstva do ázijských krajín.

S Crowdberry do sveta

Privátny rastový kapitál od Crowdberry investorov v objeme viac ako 1 milión EUR pomôže naštartovať ďalší rast Sensonea. Crowdberry za celý čas podpory tejto inovatívnej spoločnosti prostredníctvom svojich investorov zainvestovalo už viac ako 2 milióny EUR v troch investičných kolách. Unikátom tohto investičného kola bolo, že slovenskí privátni investori mali možnosť investovať do tejto spoločnosti po boku skúsených inštitucionálnych fondov. Súkromní investori tak majú vďaka Crowdberry príležitosť prispievať k rozvoju slovenských technologických firiem s globálnym dosahom a silným vplyvom vo svojom segmente.

“Do Sensoneo celkovo investovalo už vyše 100 Crowdberry investorov v troch investičných kolách a investovaná suma prevyšuje 2 milióny eur. Spojenie inovatívneho prístupu, jasnej myšlienky a stratégie za podpory zanieteného tímu prináša hodnotu nielen samotnej spoločnosti, ale aj investorom. Sme radi, že môžeme byť nielen investičným partnerom, ale aj spoluaktivátorom rastu tejto spoločnosti.” povedal Michal Nešpor, Partner z Crowdberry.

Snahou Crowdberry je dlhodobo podporovať  inovatívne projekty súkromným rastovým kapitálom a investorom zároveň prinášať investičné príležitosti, na ktorých môžu participovať spolu s  medzinárodnými inštitucionálnymi fondami. Vo výsledku sa tak môžu dostať k príležitostiam, ku ktorým by sa bežný investor nemal ako dostať.

Spoluvlastnite české a slovenské firmy a nehnuteľnosti. Investujte jednoducho a podieľajte sa na úspechu firiem. Investičná platforma Crowdberry má takmer 7000 registrovaných užívateľov. Pridajte sa k nim.
Zaregistrujte sa

Spolupráca medzi Crowdberry a Sensoneo je významným príkladom úspešného partnerstva, ktoré prináša pozitíva pre obe strany a sľubuje ešte väčší potenciál rastu a rozvoja inovatívnych konceptov. Aktuálne nájdu investori na investičnej platforme Crowdberry niekoľko investičných príležitostí, ktoré hľadajú rastový kapitál v celkovom objeme viac ako 14 miliónov EUR.

Zo segmentu zdravotníctva a biotechnológií je to napríklad Poliklinika Váš Lekár alebo známa spoločnosť MultiplexDX. Segment new media & entertainemnt tu má zastúpenie v podobe podcastovej platformy ZAPO – zábava v podcastoch, prípadne nová generácia energetických mikrodomov Ecocapsule alebo inteligentná platforma na analýzu kryptomien Altfins. Všetky aktívne investičné príležitosti nájdete na investičnej platforme.