Uzavreli sme prvú tranžu investície do projektu Apartments Lipno

21. 4. 2022

Uzavreli sme prvú tranžu investície do projektu Apartments Lipno

Českí a slovenskí investori do developerského projektu Apartments Lipno investovali v prvej tranži 1,84 milióna eur. Tieto prostriedky použije developer – spoločnosť Top Building Group – na kúpu pozemku a práce súvisiace s prípravou projektu. Celková investícia, ktorú spoločnosť plánuje získať prostredníctvom našej investičnej platformy, bude predstavovať viac ako 3,6 milióna eur.

O investíciu do projektu Apartments Lipno prejavilo záujem viac ako 70 českých a slovenských investorov, ktorí mohli investovať už od 20 000 eur pri cielenom počiatočnom výnose 20–25 %. Vyšší očakávaný výnos odráža skutočnosť, že investori vstupujú do projektu v počiatočnej fáze, pri kúpe pozemkov. Investícia slúži ako časť požadovaného vlastného kapitálu, investori sa tak stávajú spoluvlastníkmi projektu.

Investori reagovali na zmeny na trhu s rekreačnými nehnuteľnosťami počas pandémie Covid-19, kedy na úkor zahraničného cestovného ruchu vzrástol záujem o možnosti tráviť dovolenku doma. Zvýšený dopyt tak za posledné tri roky spôsobil nárast cien rekreačných nehnuteľností o 32 %¹. Lipenská oblasť v Českej republike, kde bude tento projekt vybudovaný, patrí k najobľúbenejším rekreačným lokalitám a láka aj rakúskych klientov. Projekt sa navyše bude realizovať v pokojnejšej severnej časti Lipna, ktorá na rozdiel od hlavných turistických centier netrpí nadmerným cestovným ruchom. Konateľ spoločnosti Top Building Group, Robert Růžička, o ďalších plánoch hovorí: „S predajom chceme začať už v máji. Veríme, že zákazníci ocenia pokojnú polohu v dosahu turistických a rekreačných centier.“

Projekt Apartments Lipno vznikne v dvoch etapách a ponúkne celkom 137 apartmánov s reštauráciou a recepciou v 18 bytových domoch. Prvá fáza projektu počíta s výstavbou 9 apartmánových domov so 69 bytmi. „Jednotky budú určené na predaj koncovým užívateľom, ktorí si tak môžu nájsť útočisko v obľúbenej rekreačnej oblasti alebo získať zaujímavú investičnú nehnuteľnosť s dodatočným výnosom,“ hovorí Samuel Frankl, investičný manažér Crowdberry, a pokračuje: „Naši investori získajú podiel na zisku z tohto predaja. Na platformu budeme ešte pripravovať druhú tranžu vo výške približne 1,8 milióna eur.“

Pre Crowdberry ide o prvú uzavretú investičnú príležitosť v rezidenčnej oblasti na českom trhu. V minulosti sa nám vďaka našim investorom podarilo odfinancovať viacero investičných príležitosti v segmente nehnuteľností na Slovensku, vrátane logistických hál developera KLM real estate v Nitre a Trnave, ale aj retail parku v Piešťanoch či moderného zariadenia pre seniorov Dúbravská oáza v Bratislave. V roku 2021 sme okrem iného uviedli v Českej republike a neskôr aj na Slovensku fond kvalifikovaných investorov pre investície do nehnuteľností CB Property Investors.

„Crowdberry je partner, ktorý zámer nielen financuje, ale dokáže pomôcť aj s jeho realizáciou.“

Robert Růžička, konateľ spoločnosti Top Building Group

Viac o investičnej príležitosti Apartments Lipno
Zistiť viac

¹Vývoj cien rekreačných nehnuteľností: REMAX