Footshop a Crowdberry pokračujú v rastovom partnerstve

18. 2. 2021

Footshop a Crowdberry pokračujú v rastovom partnerstve

Začiatkom roka oznámil Footshop akvizíciu svojho konkurenta Queens, ktorá sa uskutočnila aj vďaka prostriedkom získaným v investičnej kampani Crowdberry v roku 2020. Teraz majú investori možnosť do teniskového gigantu investovať znovu.

Je to vôbec po prvýkrát, kedy firma z portfólia Crowdberry uskutočnila tak významnú akvizíciu. Footshop získal minulý rok na platforme 3 milióny EUR, ktoré použil okrem iného aj na získanie spoločnosti Queens, svojho hlavného konkurenta. Tým vznikol jeden z najväčších hráčov v segmente streetwear módy v Čechách a na Slovensku s tržbami presahujúcimi jednu miliardu českých korún (takmer 40 miliónov EUR).

Počas niekoľkých mesiacov od investície mohli investori sledovať doslova v priamom prenose dopad svojich prostriedkov. Footshop napríklad dostal možnosť vytvoriť podobu tenisiek v spolupráci so značkou Adidas, a to ako prvý obchod zo strednej Európy vôbec. Mediálnu pozornosť a rovnako pozornosť českých a slovenských marketérov si získala aj nová vizuálna identita firmy. Tento rok plánuje firma rásť o 30 % a investori Crowdberry môžu byť opäť pritom: „Investori Footshopu vidia priame dopady svojho kapitálu na zvýšenie hodnoty spoločnosti. Je to zaujímavý signál aj pre investorov, ktorí sa ešte len rozhodnú stať spolumajiteľmi Footshopu, a tým aj Queens,“ dodává Dano Gašpar, partner Crowdberry.

Footshop zároveň aktuálne spúšťa digitálny projekt FlexDOG, ktorý vyvíja vyhľadávač limitovaných edícií tenisiek kdekoľvek na svete, čím firma potvrdzuje svoje medzinárodné rastové ambície.

Pokiaľ chcete aj vy spoluvlastniť jednu z najrýchlejšie rastúcich e-commerce platforiem v CEE v segmente streetwear, pozrite si detaily investičnej príležitosti Footshop.