Investujte ako investori zo známej televíznej šou! Nepotrebujete státisíce. Stačí vám vedieť toto

7. 2. 2024

Investujte ako investori zo známej televíznej šou! Nepotrebujete státisíce. Stačí vám vedieť toto

Crowdberry investičná platforma spája investorov s podnikateľmi, ktorí hľadajú financovanie na rozvoj svojich firiem. Platforma funguje na princípe crowdfundingu, v tomto prípade ide o crowdinvesting, čo znamená, že investori sa podieľajú na financovaní firmy prostredníctvom menších investícií spolu s ďalšími investormi.  

Vďaka Crowdberry môžu aj bežní ľudia investovať do slovenských firiem a startupov a nehnuteľností. Platforma ponúka širokú škálu investičných príležitostí, od early-stage startupov až po etablované firmy a projekty z prostredia real estate. 

Profesionálni investiční manažéri z Crowdberry identifikujú spoločnosti, ktoré majú potenciál rásť a investorom priniesť zaujímavé zhodnotenie. Investori cez crowdinvesting poskytnú firmám rastový kapitál, ktorí im umožňuje rozvíjať svoje podnikanie (napr. expanziu na nové trhy) a stávajú sa jej spolumajiteľmi.

Tipy pre investorov: 

Predtým, ako sa rozhodnete investovať do nejakej firmy, je dôležité si urobiť prieskum a identifikovať správnu investičnú príležitosť. Pri výbere firmy by ste mali zvážiť nasledujúce faktory: 

Tím: Dôležité je, aby tím firmy bol skúsený a mal jasnú víziu. 

Produkt alebo služba: Firma by mala ponúkať produkt alebo službu, ktorá má potenciál uspieť na trhu. 

Trh: Firma by mala pôsobiť na trhu, ktorý je rastúci a má potenciálny dopyt po jej produkte alebo službe. 

Tieto základné parametre preveruje aj samotný tím investičných manažérov Crowdberry, ktorí však idú ešte do väčšej hĺbky. Investor tak má pri investovaní k dispozícii detailnú analýzu spoločnosti, ale aj samotného trhu. Hodiny podrobných analýz tak spracúva samotní investiční tím a investori si už len preštudujú podrobnú dokumentáciu, ktorá zahŕňa nielen prednosti investičnej príležitosti, ale aj hodnotenie rizík - transparentne a ľudskou rečou. 

“V Crowdberry vykonávame dôsledné preverenie spoločností, do ktorých môžu investori investovať a spoluvlastniť ich. Nekončí to však iba zafinancovaním. Počas celého obdobia investorov pravidelne na štvrťročnej báze informujeme o tom, ako sa firmám darí napĺňať ich biznis plány. Zároveň proaktívne sledujeme aj dianie v týchto firmách, s cieľom investorom zabezpečiť ich požadované výsledky, ktoré sa zhodnotia pri exite spoločnosti,” vysvetľuje Hynek Bartík, partner v spoločnosti Crowdberry.

Aktuálne trendy: 

Medzi aktuálne trendy v oblasti investovania do firiem a startupov patria: 

  • Digitálna transformácia: firmy, ktoré sa zameriavajú na digitálnu transformáciu, majú potenciál rásť rýchlejšie ako iné. 
  • E-commerce: trh e-commerce na Slovensku rýchlo rastie a je tu priestor pre nové firmy, ktoré ponúknu zákazníkom inovatívne riešenia. 
  • Zdravie a životný štýl: rastúca populácia a starnutie obyvateľstva vytvárajú dopyt po nových zdravotných produktoch z oblasti biotechnológií a službách. 

Za roky pôsobnosti tejto platformy investori cez Crowdberry investovali a spoluvlastnia známe spoločnosti aj z týchto segmentov.

Prečo je private equity investovanie zaujímavé? 

Private equity investovanie je zaujímavé z niekoľkých dôvodov. Po prvé, ponúka potenciál vysokých výnosov. Po druhé, umožňuje investorom podieľať sa na rozvoji úspešných firiem. Po tretie, je to relatívne jednoduchý spôsob, ako investovať do slovenského podnikania. Koniec koncov, práve tento typ investovania mohli Slováci objaviť aj vďaka populárnej televíznej šou.  

Investičná platforma Crowdberry dáva už roky túto možnosť aj bežným Slovákom, ktorí sa tak nemusia púšťať do jamy a levovej a môžu sa spoľahnúť na profesionálneho partnera, ktorí prináša iba overené investičné príležitosti.  

Považujete sa skôr za konzervatívnejšieho investora?  

Staňte sa bankárom. Crowdberry v roku 2024 prináša nový konzervatívnejší investičný produkt.  

Slovenským a českým firmám alebo nehnuteľnostiam môžete jednoducho požičať s fixným úrokom. Stačí si len vybrať z aktuálnej ponuky preverených investičných príležitostí.

O Crowdberry 

Crowdberry predstavuje moderný alternatívny nástroj financovania pre rýchlo rastúce spoločnosti a projekty. Zameriava sa na transparentný prístup k rastovému kapitálu s cieľom vytvárať dlhodobú hodnotu pre české a slovenské startupy, malé a stredné firmy a realitné projekty s investormi. Partnermi skupiny sú blízki spolupracovníci Daniel Gašpar, Michal Nešpor, Peter Bečár, Michal Ondrišek a Hynek Bartík. Spoločnosť Crowdberry v súčasnosti spravuje kapitál vo výške takmer 100 miliónov eur a jej portfólio zahŕňa viac ako 70 spoločností a realitných projektov. Investori a investície Crowdberry prispeli k rastu spoločností a projektov ako GymBeam, MultiplexDX, Boataround, Ecocapsule, Footshop, Sensoneo, Isadore, zdravotnícke zariadenie Dobré časy a ďalšie.