Slovenský „love“ brand Noili získal ďalšiu investíciu. Použije ju na vývoj produktov a expanziu

4. 7. 2022

Slovenský „love“ brand Noili získal ďalšiu investíciu. Použije ju na vývoj produktov a expanziu

Počiatočnú investíciu, ktorú Noili poskytol fond CB Growth ONE na vybudovanie prémiovej lokálnej značky, teraz doplnia prostriedky získané v kampani na našej investičnej platforme. Aktuálne bola podpísaná prvá tranža investície s cieľovou sumou 267-tisíc eur. Značka použije kapitál na ďalšiu expanziu a spolufinancovanie vývoja novej exkluzívnej produktovej rady so zámerom stať sa atraktívnym akvizičným cieľom.

Segment organickej kozmetiky je pre investorov mimoriadne zaujímavý, pretože rastie o 80 % rýchlejšie ako ostatné oblasti kozmetického priemyslu¹. Dôvodom tohto rastu je nielen záujem cieľovej populácie o kvalitnú prírodnú starostlivosť o pleť bez zbytočných konzervačných látok a iných prísad, ale aj vysoké marže. Tento trh dosiahol v roku 2021 veľkosť 9,8 miliárd dolárov a očakáva sa, že porastie ročne v priemere o 8,9 % (2022 – 2030 CAGR)². S tým súvisí aj strategické smerovanie Noili, ktoré počíta s exitom a odkúpením značky strategickým investorom z odvetvia. V oblasti organickej kozmetiky ide o pomerne rozšírený trend, kedy najväčší hráči ako Beiresdorf AG, L'Oréal, Procter & Gamble Company, The Estée Lauder Companies Inc, Unilever a ďalší aktívne konsolidujú trh a začínajú klásť väčší dôraz na zloženie.

Pozíciu značky v rámci segmentu kozmetiky hodnotí Natália Jašková, investičná manažérka Crowdberry, takto: „Noili patrí do segmentu prémiovej starostlivosti o pleť, títo zákazníci disponujú nižšou cenovou elasticitou dopytu, takže súčasné geopolitické udalosti nemajú na značku negatívny vplyv. Naopak, kontinuálne niekoľkonásobne rastú. V súvislosti s trendom zdravého životného štýlu, či už ide o kvalitné potraviny alebo kozmetiku, sú ľudia vo všeobecnosti ochotní do seba viac investovať. To predstavuje príležitosť na zvýšenie hodnoty značky, čo je v konečnom dôsledku jeden z parametrov, na ktoré investori reagujú."

V súčasnosti sa Noili stáva na slovenskom trhu známou značkou, o čom svedčí záujem distribútorov, spolupráce s miestnymi influencermi aj topmodelkou Danielou Peštovou, ktorá si tieto produkty veľmi obľúbila a aktívne to šíri prostredníctvom svojho networku. V posledných mesiacoch významne rozširuje svoju prítomnosť v Českej republike a záujem o ňu už prejavujú aj zahraniční distribútori. Je preto veľmi pravdepodobné, že spoločnosť Noili po uvedení svojej špeciálnej rady produktov na jeseň tohto roku naplní svoj ambiciózny plán tržieb spolu s jej medzinárodnými rastovými ambíciami.

Odhaľte ďalšie dôvody, prečo investovať do clean beauty značky Noili alebo sa pozrite na ostatné investičné príležitosti na platforme Crowdberry.

O investičné príležitosti
Zistiť viac

¹ McKinsey & Company, máj 2020

² Grand View Research (https://www.grandviewresearch.com/industry-analysis/organic-skin-care-market)