Spoznajte MultiplexDX očami jeho zakladateľa

24. 10. 2023

Spoznajte MultiplexDX očami jeho zakladateľa

17 minút s Pavlom Čekanom: MultiplexDX - laboratóriá budúcnosti na Slovensku

V novom videu nás Pavol Čekan, zakladateľ a riaditeľ MultiplexDX, prevedie zákulisím laboratória, kde vznikajú revolučné testy Multiplex 8+. Ukáže vám, ako prebieha diagnostika a aké technológie a procesy pri výrobe používajú. Taktiež spoznáte jeho medzinárodný tím, ktorý v priestoroch Vedeckého parku Univerzity Komenského v Bratislave vyvíja biotechnologické inovácie na svetovej úrovni.

Eliminujú nesprávnu diagnostiku rakoviny a aj vďaka privátnym investíciám ju môžu poskytnúť pacientom

Nepresná diagnostika a z nej plynúca neadekvátna liečba pacientov s rakovinou prsníka má za následok iba 50 % úspešnosť liečby a vyššiu šancu návratu rakoviny.

Spoločnosť MultiplexDX aktuálne klinicky validuje diagnostický test na rakovinu prsníka. Ten dokáže určiť správne subtypy rakoviny a umožniť tak liečbu na mieru. Zatiaľ ho experimentálne poskytli 23 pacientkam vo Východoslovenskom onkologickom ústave ako „second opinion“ (sekundárna testovacia metóda, resp. druhý názor). Spoločnosť po vykonaní diagnostického testu a určení subtypu rakoviny prsníka navrhne pre pacientku personalizovanú liečbu spomedzi viac ako 40 rôznych liečebných postupov a liekov. Na rozsiahlu klinickú štúdiu im stále chýbajú peniaze.

S pomocou súkromného kapitálu od investorov na platforme Crowdberry a ďalších ko-investorov budú schopní urýchliť vývoj a priniesť na trh tento prelomový diagnostický test.

Zapojte sa do investičného kola na platforme Crowdberry a staňte sa spolumajiteľom spoločnosti MultiplexDX.
Viac informácií