Z nášho portfólia: Zafinancovali sme 3 investičné príležitosti, SmartHead navyšuje, Refresher podpísal prvú tranžu

11. 4. 2022

Z nášho portfólia: Zafinancovali sme 3 investičné príležitosti, SmartHead navyšuje, Refresher podpísal prvú tranžu

Teší nás, keď firmy, ktorým sa podarí získať kapitál prostredníctvom našej investičnej platformy, napĺňajú svoj potenciál a pokračujú v raste. Patrí medzi ne aj značka  prémiového oblečenia a doplnkov pre cyklistov, spoločnosť poskytujúca komplexné logistické riešenie e-commerce či firma, ktorá takmer dokonale zachytáva realitu a premieňa ju na unikátne digitálne zážitky. Sú tu ale aj spoločnosti, ktoré majú rovnako ambície meniť svet a k uzavretiu investície im chýba už len krôčik. Ktoré to sú, dozviete sa nižšie.  

Isadore Apparel – od cyklistov pre cyklistov

V marci sme úspešne uzavreli ďalšie investičné kolo pre Isadore Apparel. Značka bratov Velitsovcov sa zameriava na výrobu a distribúciu cyklistického oblečenia a doplnkov. Vo svojej predajnej a marketingovej stratégii sa firma orientuje predovšetkým na región DACH (nemecky hovoriace krajiny) a za reklamu nasadenú počas Tour de France získala prestížne ocenenie Euro Effie Awards.

Vďaka prvotnej investícii investorov Crowdberry z roku 2020 firma zdvojnásobila tržby. Dnes má zákazníkov v 80 krajinách sveta a teší sa zo záujmu cyklistickej komunity. So značkou spolupracujú aj cyklisti svetového formátu, aktuálne napr. aj zlatá medailistka z Olympiády v Tokiu – Anna Kiesenhofer. Zámerom novej investície, ktorej cieľová suma dosiahla 2,1 milióna eur, je upevniť pozíciu značky najmä na západoeurópskych trhoch. Cieľom je tiež pripraviť Isadore na vstup zahraničného investora, ktorý by spoločnosti pomohol s expanziou na zámorské a ázijské trhy.

isklad – komplexná logistika pre e-shopy

Je to práve isklad, ktorý vďaka komplexným logistickým službám umožňuje e-shopom rôznej veľkosti celosvetovo rásť. K tomu, aby zákazník získal distribučné centrum, skladové priestory aj softvér na automatizované riadeniu procesov, totiž stačí iba jeden servisný balík. Aktuálne má isklad 144 aktívnych klientov a v najbližších mesiacoch plánuje dokončiť proces plnej automatizácie svojich skladov. V pipeline má niekoľko nových významných zákazníkov, vrátane veľkých spoločností s potenciálom vysokých tržieb. Táto investičná príležitosť bola zafinancovaná cieľovou sumou 3 milióny eur.

Artzenal – digitalizácia 3D objektov a NFT

Investičnú príležitosť Artzenal sa nám podarilo úspešne uzavrieť rovnako ku koncu minulého roka. Mladá slovenská spoločnosť sa zaoberá tvorbou digitálneho 2D a 3D obsahu, a to tak pre marketingové účely, ako aj pre filmový alebo herný priemysel.

Po úspešnej aukcii prvého NFT sa firme črtajú ďalšie zaujímavé príležitosti v tejto oblasti.  Pokračuje v digitalizácii legendárnych monopostov F1, ako aj v digitalizácii významných pamiatok kultúrneho dedičstva. Pre zámok Schönbrunn vo Viedni vytvoril Artzenal interaktívny projekt digitalizácie a tvorby interaktívnej aplikácie Cisárovna Sissi. Investíciu vo výške 425-tisíc eur chce firma použiť na financovanie komerčných projektov digitalizácie a ďalšie škálovanie produktov. Ako koinvestor sa k investícii pridal aj profesionálny investičný fond CB Growth ONE (100-tisíc eur ako dodatočná investícia k už poskytnutým 600-tisíc eur v 2020).

Refresher – mediálny portál, ktorý má drive

Medzi stále aktívne investičné príležitosti na našej platforme patrí Refresher, ktorý minulý rok dosiahol signifikantný rast tržieb a bol dokonca výrazne ziskový. Plán sa mu podarilo presiahnuť o 57 % a posilnil tiež aj pozíciu lídra v natívnej reklame. Spoločnosť má pred sebou priaznivé vyhliadky, bližšie k plánom sa posúva aj vďaka záujmu investorov, medzi ktorými sú aj veľkí hráči z mediálneho prostredia. Investícia bola podpísaná a časť Crowdberry investorov poskytla spoločnosti prvú tranžu. Druhá je otvorená novým záujemcom spoluvlastniť značku, ktorá bude pokračovať v naštartovanej expanzii, budovaní globálne etablovanej domény a využívaní nových možností monetizácie vytvoreného obsahu.

Viac o investičnej príležitosti Refresher
Zistiť viac

SmartHead – správa udržateľnosti pre firmy

Stále otvorená je tiež investičná príležitosť SmartHead. Cieľová suma bola navýšená o 190-tisíc eur, čo otvára priestor aj ďalším potenciálnym investorom. Tento profesionálny online nástroj firmám uľahčuje komplexnú správu dát a informácií o ich aktivitách v oblasti udržateľnosti. Okrem nedávnej investície  v objeme 300-tis. eur cez platformu Crowdberry si v minulosti SmartHead získal dôveru profesionálneho investičného fondu CB Growth ONE, ktorý firme poskytol počiatočnú investíciu v objeme 310-tisíc eur. Aj vďaka poskytnutému rastovému kapitálu sa energickému tímu so skúsenosťami z oblasti podnikania, udržateľnosti a IT podarilo získať certifikáciu GRI (Global Reporting Initiative, medzinárodná nezávislá organizácia v oblasti reportingu spoločenskej zodpovednosti). Aktuálne má SmartHead v portfóliu 230 firemných profilov, vrátane veľkých hráčov ako Tesco, Dell alebo VÚB bank, a plánuje expandovať do Nemecka, Veľkej Británie či USA.

Viac o investičnej príležitosti SmartHead
Zistiť viac

Objavte ďalšie aktívne investičné príležitosti na platforme Crowdberry a spoluvlastnite české a slovenské spoločnosti a nehnuteľnosti.

Medzi novými príležitosťami nájdete aj biotechnologickú spoločnosť DNA ERA a slovenskú značku prémiovej pleťovej kozmetiky Noili.