Isadore rastie aj vďaka efektívnym marketingovým kampaniam

SME

7. 12. 2020

Isadore rastie aj vďaka efektívnym marketingovým kampaniam

Kampaň Isadore počas Tour de France, financovaná aj investormi Crowdberry, priniesla značke nárast tržieb o 250%, trojnásobný rast počtu zákazníkov a skoro 3x väčšiu návštevnosť e-shopu. Táto kampaň bola ocenená marketérmi za jej ideu a produkciu. 

Tohtoročná Tour de France patrila tento rok aj napriek obmedzeniam k vrcholom cyklistickej sezóny. Organizátori sa tešili z vysokej sledovanosti, keďže väčšina fanúšikov si tento cyklistický sviatok vychutnávala z pohodlia domova. Práve tento aspekt bol dôležitý aj pre slovenskú firmu Isadore Apparel, ktorá sa rozhodla využiť ponuku na reklamný priestor od najsledovanejšej športovej televízie Eurosport. Aj s podporou investorov Crowdberry mohla značka opäť ukázať silu svojho marketingu a priniesť kampaň, ktorá si získala nielen pozornosť zákazníkov z celej Európy. Výsledky kampane „Cycling struggles“ v duchu motta Road is the way of life (cesta je spôsob života) hovoria samé za seba: 

  • Nárast spontánneho záujmu o značku (podiel vyhľadávaní v Google) na kľúčových trhoch: v Nemecku 4-násobný a v Rakúsku 5-násobný oproti priemeru v tomto roku 
  • Omažité zvýšenie predajov cez e-shop v porovnaní s minulým rokom: nárast tržieb o 250%, počet nových zákazníkov vzrástol o 342% a návštevnosť webu sa tiež strojnásobila (+ 277%) 
  • Kampaň zaznamenalo o 1/3 viac ľudí na nemeckom trhu (primárne cielenie) v porovnaní s drahšou a silnejšou kampaňou konkurencie (19% vs 14%) 
  • Kampaň zvýšila motiváciu nakúpiť produkty Isadore – v prieskume realizovanom v spolupráci s Nielsen ADmosphere uviedlo až 52%, že by zaradili produkty Isadore do výberu pri budúcom nákupe; znalosť značky sa po kampani zvýšila na 26% 

Kampaň si navyše všimli aj slovenskí a českí marketéri a ocenili u za jej ideu a produkciu
->Cyklistický spot Isadore je super světová práce

Isadore sa vo svojom marketingu dlhodobo opiera o premyslené stratégie a dáta, ktoré vychádzajú z poznania zákazníkov a trendov. Stavia na reálnych skúsenostiach, autenticite, akcentuje svoj vzťah k udržateľnosti a reaguje na aktuálne dianie. Snaží sa odlíšiť od svojej konkurencie, čo sa pozitívne prejavuje na poznaní značky a jej obchodných výsledkoch. Dôkazom je aj posledná kampaň, ktorá vznikla v spolupráci s neziskovou organizáciou Post Bellum. V kampani Isadore oslavuje slobodu a jej témou sa stal neuveriteľný príbeh Zdenka F. Daneša, ktorý aj so svojou ženou Máriou utiekli pred komunizmom na bicykloch. Následne emigrovali do USA, kde sa stal univerzitným proferosor a pracoval pre viacero významných spoločností. Neskôr sa vrátil späť a žije pri Prahe. Vo veku 100 rokov stále žije aktívny život a občas jazdí na bicykli. Isadore pri tejto príležitosti zmenil svoj dlhoročný claim “Road is the way of life” na “Freedom is the way of life” a vytvoril kolekciu dresov.  Výťažok z jej predaja pôjde na podporu neziskovej organizácie.  O dizajn dresu sa postaral Martin Velits a jeho tím.