Spúštame novú investičnú kampaň a od leta sme ECSP licencovaná platforma 

31. 10. 2023

Spúštame novú investičnú kampaň a od leta sme ECSP licencovaná platforma 

Nová investičná kampaň už pod európskou licenciou Národnej banky Slovenska, nové procesy a ešte väčšia bezpečnosť pri investovaní pod dohľadom nad kapitálovým trhom. Všetko preto, aby sme ešte viac napĺňali parametre prémiovej investičnej platformy, ktorá na Slovensku pôsobí od roku 2015 a len za tento rok sa na ňu registrovalo viac ako 1500 nových investorov.   

Crowdberry, česko-slovenská investičná platforma, získala ešte počas leta od Národnej banky Slovenska (NBS) licenciu na hromadné investovanie (crowdinvesting) a aktuálne spúšťa prvú investičnú príležitosť podľa novej regulácie. Rovnako je platforma pasportizovaná aj pre český trh, kde pôsobí taktiež a pracujeme na príprave ďalších kampaní, ktoré prinesú aj nový produkt. Ten investorom predstavíme separátne počas novembra. 

Čo znamená licencia od NBS?

Získanie licencie trvalo približne rok a súvisí veľmi vítanou novou európskou reguláciou. Počas tohto obdobia prešla platforma prísnym procesom previerky zo strany NBS, kedy spoločnosť regulačným autoritám doložila informácie o riadení spoločností, o priebehu investičných kampaní a ako sú nastavené samotné vnútorné procesy spojené s investovaním. Licencia navyše prinesie aj dlho očakávaný sekundárny trh pre predaj alebo nákup podielov po ukončení investičných kampaní.  

Investovanie na platforme tak ako ho poznáte, len s malými zmenami

Získanie licencie nám v Crowdberry umožňuje poskytovať investičné služby v súlade s platnou legislatívou v celej EÚ. Investovanie zostáva jednoduché a transparentné, tak ako ho poznáte. Zmena prináša najmä prísnu zodpovednosť firiem za kvalitu poskytnutých údajov a taktiež verifikačný proces investora. Aby ste mohli investovať do cieľových spoločností a prejsť si investičnú dokumentáciu, zverifikujeme vašu identitu prostredníctvom občianskeho preukazu. Nový investičný dotazník, vám pomôže vyhodnotiť, či je táto forma investovania pre vás vhodná. 

Investičná platforma overená investormi aj spoločnosťami

Ako „československá“ platforma budujeme investičný ekosystém, ktorého cieľom je ukázať Slovákom a Čechom atraktivitu lokálneho podnikateľského ekosystému. Vyhľadávame české a slovenské firmy, ktoré majú medzinárodné, či dokonca globálne pôsobenie. Váš investovaný kapitál firmy využívajú predovšetkým na rozvoj hodnoty, investície do nových technológií, digitalizáciu a tiež na tvorbu nových pracovných miest. Za posledné roky umožnili investované prostriedky rozvoj viac ako 70 firiem, a pomohli vytvoriť vyše tisícku kvalifikovaných pracovných miest. Našou misiou je umožniť nadpriemerné zhodnocovanie kapitálu doma a pomáhať rozvoju lokálneho podnikania, startupov a malých a stredných podnikov (tzv. SME), teda firiem, ktoré sú jadrom českej a slovenskej ekonomiky.   

Na najväčšej investičnej platforme v Čechách a na Slovensku v prechodnom období od získania licencie dobiehajú rozbehnuté investičné kampane, pre ktoré sme plošne znížili výšku minimálnej investície na 5 000 EUR do 10. novembra 2023. Zároveň spúšťame prvú kampaň v tzv. ESCP režime.

Nová investičná príležitosť FLEXDOG - európsky vyhľadávač a marketplace pre streetwear

Nová investičná kampaň a zároveň prvá ECSP kampaň pre jedného z najväčších európskych vyhľadávačov streetwear a tenisiek, vrátane limitovaných kúskov svetových značiek – Flexdog, umožňuje spoluvlastniť túto jedinečnú spoločnosť, preniknúť do dynamického sveta Generácie Z. Investorom dáva navyše možnosť pripojiť sa k renomovaným investorom Credo Ventures, Kaya a TCF Tomáša Čupra.

Návštevníci, najmä z Generácie Z, nachádzajú na jednom mieste mimoriadne bohatý výber oblečenia a tenisiek, vrátane exkluzívnych, inde nedostupných kúskov a to vďaka neustále rastúcemu počtu obchodných partnerov FLEXDOG. Ročne ho navštívi takmer 7 miliónov unikátnych návštevníkov z 10 krajín, ktorí vyhľadávajú svoj obľúbený produkt za najlepšiu cenu spomedzi 180 tisíc produktov svetových značiek od 170 partnerov a online obchodov z celého sveta.  

Objavte novú investičnú kampaň pre jedného z najväčších európskych vyhľadávačov streetwear a tenisiek.
Prejsť na kampaň

"Na platforme FLEXDOG prepájame značky, maloobchodníkov a predajcov na sekundárnom trhu so zákazníkmi generáci Z za posledný rok sme značku pevne etablovali v Českej republike a na Slovensku. V krátkodobom horizonte sa zameriavame najmä na expanziu v rámci EÚ a v dlhodobom horizonte na to, aby sme FLEXDOG dostali na globálny trh. Vďaka jednoduchej škálovateľnosti obchodného modelu, ktorý nie je závislý od fyzických zásob, sme schopní spustiť predaj v nových krajinách v priebehu niekoľkých dní. Obrátili sme sa na spoločnosť Crowdberry, aby sme získali kapitál, ktorý nám pomôže etablovať sa na nových trhoch a rozšíriť službu o mobilnú aplikáciu. Našou dlhodobou víziou je prezentovať 90 % svetovej ponuky streetwearu na jednom mieste a stať sa dôveryhodným zdrojom č. 1 vo svete streetwearu a módy." Jakub Mandát, CEO a co-founder spoločnosti FLEXDOG.

FLEXDOG vznikol v roku 2020 ako podnikateľská idea v srdci spoločnosti Footshop a následne po vyčlenení získal seed investíciu od najrenomovanejších českých investičných fondov Credo Ventures, Kaya Ventures a fondu TCF zakladateľa Rohlík.cz.  

Vyhľadávač formuje v regióne CEE trh sekundárneho predaja streetwear módy. Partnermi sú nie len lokálni hráči z CEE, ale globálne trhoviská (marketplaces) ako StockX či KLEKT. Predpokladaná hodnota svetového sekundárneho predaja streetwear módy dosiahne podľa analytikov až 30 mld. $ do 2030. 

 Detailnú analýzu spoločnosti a investičnú dokumentáciu nájdete priamo v investičnej príležitosti.
Viac informácií